Ogłoszenie

Zachęcamy do rejestrowania się na naszym forum. Dla zalogowanych użytkowników czeka niespodzianka w postaci dodatkowych, ukrytych dla gości, tematów.

#46 26-11-2008 19:30:27

Nijaka

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: każda.
Imię: Anna

Re: Ja, Kolumb (czyli jak odkryliśmy Josha)

Łączy nas wszystkich przynajmniej to jedno marzenie.

LET JOSH BE WITH YOU: Yoda

#47 23-1-2009 12:49:21

Jardin

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: Alejate

To temat poświęcony temu jak to "my" odkrywaliśmy Josha, ale chciałam tu napisać jak to ktoś z moich znajomych odkrył Josha^^ To dość niezwykły przypadek, dlatego o nim wspominam, a poza tym to mój pierwszy prawdziwy sukces z którego ogromnie się cieszę

Josha należy promować na wszystkie sposoby dlatego pomyślałam też o naszej-klasie (to czasem bardzo pożyteczny portal:P). W swoim opisie zamieściłam tekst: "Josh Groban - posłuchajcie i pokochajcie". Miałam nadzieję, że kogoś to zachęci do poszukiwań kim też jest owy Josh i że rybka połknie haczyk^^ I połknęła
Moja koleżanka ze studiów zapytała mnie niedawno któż to jest ten Josh Groban... Tak więc ja w kilku słowach opowiedziałam jej kim jest ów tajemniczy artysta^^ Nie byłam do końca przekonana czy właśnie jej Josh może się spodobać (bo to raczej melomanka rocka, O.N.A. i Evanescence...), ale ponieważ była bardzo zaciekawiona to postanowiłam kuć żelazo puki gorące. Kiedy później rozmawiałyśmy na gg zaczęłam jej podawać linki do piosenek Josha, zastanawiałam się co dać na początek by zwaliło ją z nóg...i dałam "Remember When It Rained" - to był strzał w 10! Zwaliło ją totalnie! Powiedziała: jaki piękny głos, dawaj jeszcze... potem już poszło lawinowo, a zachwyt rósł i rósł
Mój zachwyt też rósł, ze nareszcie ktoś z moich znajomych docenił Josha! Powiedziała, że musi ściągnąć sobie jego utwory, to ja na to, że pożyczę jej płytę z jego albumami (zrobiłam sobie kiedyś kopię właśnie na taką okoliczność^^).

Zrobiłam też eksperyment, prosiłam ją by oceniła jego wiek po wysłaniu jego głosu...i dała mu 35 lat! A więc też go postarzyła, choć dobre i to że nie wyobraziła go sobie po 50-tce! Kiedy jej powiedziałam, że ma 28 lat (no jeszcze nie ma, ale prawie...) była mile zaskoczona, tym bardziej kiedy potem go zobaczyła^^ Josh podbił jej serce pod każdym względem:) Choć nie do końca się do tego przyznaje (mówi, że do tej pory nie przywiązywała szczególnej uwagi do jednego wykonawcy i nie zamierza...)...ale ja na samym początku myślałam podobnie. Nie byłam świadoma jak muzyka Josha może wpłynąć na mnie w przyszłości...podejrzewam, ze z nią będzie tak samo:)
...a z Joshem to się zawsze tak niewinnie zaczyna a później to już uzależnienie^^

Powiedziała też, że muzyka Josha trafiła do niej w odpowiednim momencie, jest dobra na przemyślenia...
...i jest to muzyka ambitna, niekomercyjna, muzyka o czymś, o którą teraz nie tak łatwo...dlatego tym bardziej cieszy się, że Josha poznała Z wielką chęcią wybrałaby się też na jego koncert w Polsce. Wierzę mocno, że kiedyś pojedziemy:)

Schowana za ścianą własnej Ciszy...

#48 23-1-2009 14:56:03

Marta_Evans

Pogromczyni Wszelkich Tematów

8028271
Ulubiona piosenka Josha: Awake
Imię: Marta
Od kiedy słucham Josha: 27.01.2007

Cóż za piękna historia! No Aguń, należą Ci się oklaski! Też bym była niezmiernie szczęśliwa, gdyby moja koleżanka tak się zachwyciła Joshem. Mam grono przyjaciół, które oczywiście zna Josha. Uważają, że ma piękny głos ale nie ekscytują się nim. Ale jest też jedna koleżanka, która niedawno poprosiła mnie abym na pendrive zgrała wszystkie jego piosenki. Poza tym rozmawiam z nią często o Joshu i razem się zachwycamy. Ach, człowiek w takich momentach się raduje... Mam nadzieję, że niedługo ta koleżanka zawita na forum, gdyż jej o nim opowiedziałam. Obiecała, że to zrobi jak tylko będzie mieć czas. No ciekawe, czy to zrobi...

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#49 23-1-2009 17:47:37

HeroConstantine

Dżoszorozkminiacz

5358342
Ulubiona piosenka Josha: You're the only place, Believe
Imię: Monika

Witajcie wszystkie użytkowniczki forum i fanki Josha!

Pobyt na forum zacznę właśnie od mojej historii, pt. "Skąd dowiedziałam się, że Josh w ogóle istnieje"
W 2008 roku, bodajże w maju (bo, o zgrozo, daty dokładnej nie pamiętam:D), pisałam z kumpelą smsy i wtedy właśnie poleciła mi "Broken vow" Josha Grobana. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam i sama nie wiedziałam, czy mam tego poszukać, czy nie, bo generalnie ja i kumpela mamy różne gusty muzyczne. Ale zapisałam sobie nazwisko i tytuł na karteczce. W końcu wylądowałam na youtube. Kumpela zachwycała się Joshem, mnie broken vow nie porwało aż tak, ale skłoniło pomimo wszystko do dalszych poszukiwań. Traf chciał, że wybrałam "You are loved". Zaczęłam się przekonywać coraz bardziej do głosu Josha, bo generalnie zwracam uwagę na wokal.
Specjalnie nawet zajrzałam teraz na archiwum z gg, żeby ustalić jakąś lepszą datę i 16.05.2008 stwierdziłam, że ma cudny głos i że sobie ściągnę jego płytkę. Na początku zupełnie nie rozumiałam  (przyznaję się bez bicia!), dlaczego kumpela uważa, że Josh jest śliczny. Nie lubiłam nigdy facetów z kręconymi włosami, jedyne co mi się w nim spodobało to te brązowe oczy (do takich miałam słabość od zawsze:P). 25.05 byłam już zabujana po uszy:D
Zaczęłam słuchać Josha wręcz nałogowo, wciąż oglądać z nim filmiki na youtube itp. Generalnie chłopak mi zrobił niezłe zamieszanie w życiu: oprócz Franka Sinatry i Enyi, nigdy nie lubiłam tak spokojnej muzyki, jestem fanką heavy metalu (Metallica!), rocka (Foo Fighters, Lostprophets), muzyki celtyckiej, a tu nagle Josh Groban! Obok jego głosu nie da się jednak przejść obojętnie... Poza tym zmienił mi się gust pod względem męskiej urody: teraz to już kręcone włosy są obowiązkowe:P I nawet pogodziłam się z faktem, że Josh ma owłosioną klatę, co kiedyś było dla mnie nie do pomyślenia:D
I ta joshomania trwa do dzisiaj: nigdzie się nie ruszam bez jego płyt na mp3, śledzę jego bloga, a tapety na komórce i komputerze mam oczywiście z Joshem! A tą karteczkę, na której pierwszy raz napisałam jego imię zostawiłam sobie na pamiątkę

Life is too short to be unhappy:)
Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym

#50 23-1-2009 19:56:52

Jardin

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: Alejate

Marta_Evans napisał:

Poza tym rozmawiam z nią często o Joshu i razem się zachwycamy. Ach, człowiek w takich momentach się raduje...

To jest bardzo miłe uczucie kiedy możesz z kimś o Joshu pogadać Ostatnio z moją koleżanką często rozmawiam na jego temat, opowiadam jej najciekawsze wydarzenia z jego życia (choć ciekawe jest przecież wszystko). Wczoraj nawet przyłapałam ją jak nuciła sobie "Remember" z Troi^^ Tak więc już pierwsze objawy uzależnienia są^^

A HeroConstantine jest kolejnym przykładem, że rock wcale nie przeszkadza by słuchać też Josha:)

A co do włosów Josha...jeszcze kiedyś...dawno temu też nie wyobrażałam sobie chłopaków w lokach (wydawały mi się jakieś takie babskie), ale w momencie kiedy zobaczyłam Josha mój typ mężczyzny zmienił mi się o 360 stopni:D
Teraz to wręcz wypatruję właśnie takich:P U mnie na uczelni jest nawet taki pseudo Josh ( ale tylko od tyłu wygląda jak on...przód absolutnie już nieciekawy...), ale szukam dalej:lol:

A w lokach rzeczywiście jest coś co przyciąga...nawet ostatnio w serialu "Wzór" gdzie gra Charlie (ten lokowy sobowtór Josha) pewna wielbicielka napisała do niego list miłosny, w którym wyznaje, że podziwia go jako naukowca i że podobają jej się jego...włosy!

Trochę późno, ale wpadłam na jeszcze jeden pomysł jak tu ludziom objawić Josha:D Mam telefon komórkowy w HEYAH i aktywowałam sobie "granie na czekanie" z piosenką Josha. Tak więc każdy kto tylko do mnie zadzwoni usłyszy "You Raise Me Up" i może akurat komuś serce zabije dla niego:)
A tak w ogóle to wybór piosenek nie był duży Tylko dwie: "You Raise Me Up" i "February Song" (żenada...)

Schowana za ścianą własnej Ciszy...

#51 23-1-2009 21:10:27

Marta_Evans

8028271

Witam serdecznie nową użytkowniczkę! Cieszę się, że mimo słuchania rocka spodobał Ci się i Josh (w sumie to tak jak u mnie)! Pozdrawiam Cię!

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#52 24-1-2009 14:08:24

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084
Ulubiona piosenka Josha: Awake,Si volvieras a mi

Hej!Bardzo sie ciesze,że jest takie forum poswięcone Joshowi,gdzie mozna sie wymienić swoimi przemysleniami na temat jego twórczości!
Ja odkryłam Josha przez przypadek(i dzieki Bogu za to!!!Nie wiem jak wcześniej żyłam bez jego piosenek!?!),a mianowicie od dłuższego juz czasu zachwycam sie ksiażkami Jane Austen i po obejrzeniu ekranizacji jednej z nich,czyli "Perswazji" zaczełam szukac w necie cos na temat tego filmu.Wtedy na youtube znalazlam jeden filmik z piosenka Josha,"My confession"...i się zaczeło!!!Ciągle ogladałam ten filmik i słuchałam tej piosenki,ale jakoś wtedy nie wpadłam na pomysł,żeby dowiedziec sie dokładnie kto śpiewa tą piosenke i poznać całą twórczość tego artysty....(!???!)Od tamtego czasu minęło wiele czasu...i znowu przez przypadek natknełam sie na kolejna jego piosenke.."You raise me up"!I też wiązało sie to z kolejną ekranizacja,tym razem "Dziennika Anny Frank".Na youtube odnalazłam piękny filmik z tą piosenką...i wpadłam po uszy!Tym razem juz nie odpuściłam i musiałam sie dowiedzieć kto to śpiewa i kto ma taki piękny głos!Potem wszystko poszło już jak lawina!Wyszukałam tytuły jego płyt...niestety w moim mieście w sklepach muzycznych ich nie było!O zgrozo!Myślałam,że oszaleję,ale z pomocą przyszedł mi mój mąż,kory od dłuższego czasu przebywa w Szkocji...i tam właśnie kupił mi aż 3 płytki na raz!Teraz kocham go za to jeszcze bardziej...hi,hi:)Teraz jestem jak uzależniona...ciągle słucham...kiedy tylko mogę...bo każda minuta bez jego głosu to minuta stracona!!!
GORĄCO POZDRAWIAM WSZYSTKIE FANKI!!!

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

#53 24-1-2009 14:27:50

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Hej!To znowu ja...Chciałam tylko prosić o wyrozumiałość za jakieś gafy...błędy i potknięcia...wstyd sie przyznać ale nie jestem zbyt dobrze zaznajomiona z kompem i nie wszystko jeszcze umiem,ale nie mogłam sie oprzeć pokusie,żeby zapisać sie do Waszego grona,do fanek i fanów Josha w Polsce.

Cieszę się,że jest takie forum!Dzięki i buziaczki:*

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

#54 24-1-2009 15:35:36

Leia

Zarażony Dżospą

Ulubiona piosenka Josha: You Are Loved,AllaLuceDelSole
Imię: Ilona

także witam nowe użytkowniczki!
ja chciałam jeszcze wspomnieć o tym promowaniu Josha i zarażaniu Jego muzyką. Otóż udało mi się na sto procent z 2 koleżankami, jedna z nich z kolei wypromowała Josha jeszcze dalej, i tak kółko się kręci
Jak juz kiedys wspomniałam mają mnie za terrorystkę(co z tego że tak często wysyłam im linki do piosenek na gg , i w mojej grupie nie ma osoby która nie wiedziałaby kim jest Josh Groban. Ale i nie ma osoby która byłaby obojętna na Jego muzykę, choć chyba nikt z moich znajomych nie jest tak jak ja (nie bójmy się tego słowa) uzależniony

"Liczą się nie te ciosy, które zadajemy, ale te, które zdołamy znieść"
                                                                               Stephen King

#55 24-1-2009 22:57:19

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

To ja także nawiąże do tego "zarażania"innych osób...;)Ja pożyczyłam płyki mojej najlepszej przyjaciółce.Piosenki Josha jej się spodobały(niestety nie tak bardzo jak mnie!),ale gdy jej podrzuciłam kilka tłumaczeń tych piosenek to sie poddała tej magii!Dodam też,że ona z kolei "zaraziła" Joshem swoją mamę!
Ostatnio udało mi się "zwerbowac" kolejną fankę...moją fryzjerkę!A stało sie to tak,że gdy byłam robić sobie fryz;)zabrałam ze sobą mp3 i oczywiście słuchałam Josha...Zapytała mnie czego tak namiętnie słucham,więc ja jej od razu opowiedzialam o Joshu i jego pięknym głosie.Dałam jej przesłuchać jedną piosenkę i bardzo jej sie spodobała!Gdy widziałam się z nią jakiś czas poźniej powiedziała mi,że od tamtego czasu jest jego fanką!!!

#56 25-1-2009 10:48:21

Marta_Evans

8028271

Serdecznie witam Cię, Moniczko! Ja też się cieszę, że do nas trafiłaś. Pozdrawiam!

#57 25-1-2009 22:30:17

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Dzięki za serdeczne przyjęcie!!!

#58 26-1-2009 13:54:04

Nijaka

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: każda.
Imię: Anna

Agnetha napisał:

A w lokach rzeczywiście jest coś co przyciąga...nawet ostatnio w serialu "Wzór" gdzie gra Charlie (ten lokowy sobowtór Josha) pewna wielbicielka napisała do niego list miłosny, w którym wyznaje, że podziwia go jako naukowca i że podobają jej się jego...włosy!

Ach, właśnie miałam o tym wspomnieć! [I wspomniałam, tylko w wątku o serialach XD]

Witam nasze nowe użytkowniczki! Im więcej, tym weselej (:

LET JOSH BE WITH YOU: Yoda

#59 27-1-2009 09:40:44

Grobanka

Powolny działacz

Ulubiona piosenka Josha: So she dances, Mi morena...
Imię: Kiara

Na głos Josha także natknęłam się przy okazji oglądania ,,Troii" .I pewnie nie ja jedna byłam pewna, że szukając w internecie utworu ,,Remember me" dowiem się, że śpiewa go co najmniej 40-latek. Oczywiście o pięknym głosie ,równie pięknej osobowości i sporym dorobku muzycznym. Stało się jednak inaczej. Znalazłam Josha. Obłędnie romantycznego, utalentowanego, o boskim głosie, a w dodatku przystojnego. Nigdy nie rozumiałam moich koleżanek, które na ścianach wieszały plakaty swoich idoli, słuchały na okrągło muzyki np.Rihanny. Teraz rozumiem jak to jest. Bo potwornie długo szukałam muzyki, która by mnie poruszyła tak do głębi. Nie tylko samą muzyką tzn.melodią, ale też i tekstem. I kogoś kto by mnie tak poruszył. I udało się.

#60 27-1-2009 11:46:26

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Serdecznie Cię witam Kiara!Cieszę się,że nas ciągle przybywa!!!
Pozdrawiam gorąco!

Stopka forum

RSS