Ogłoszenie

Zachęcamy do rejestrowania się na naszym forum. Dla zalogowanych użytkowników czeka niespodzianka w postaci dodatkowych, ukrytych dla gości, tematów.

#76 29-1-2009 13:42:05

Grobanka

Powolny działacz

Ulubiona piosenka Josha: So she dances, Mi morena...
Imię: Kiara

Re: Ja, Kolumb (czyli jak odkryliśmy Josha)

fanka Josha napisał:

Chciałam coś Wam napisać...Jest juz późna godzina...ale nie mogłam się wcześniej zdecydować czy o tym napisać... muszę się wygadać,a Wy na pewno mnie zrozumiecie i poprzecie!A więc zaczynam...
Śladem Agnetha(sorki,że podkradłam Twój pomysł!)napisałam w swoim profilu na nk:"Josh Groban"-posłuchajcie i pokochajcie....ten głos!!!",miałam nadzieję,że ktoś może sie zainteresuje kim jest ów Josh...i udało się...ale nie do końca...Moja kuzynka przesłuchała sobie jego piosenke na youtube i w życiu nie uwierzycie co mi powiedziała,jak sie z nią dziś spotkałam(a właściwie wczoraj,bo juz po północy!).Ja ją pytam jak się jej podobał ten "zniewalający głos"(dosłownie tak zapytałam),a ona na to,że on wyje a nie śpiewa!Wierzcie mi,poczułam się jakbym dostała w twarz!Zwaliło mnie z nóg!!!W pierwszym odruchu to myślałam,że ją uduszę gołymi rękami!!!Bo wiecie...co innego jakby powiedziała,że to nie jej klimat czy coś w tym rodzaju...ale żeby powiedzieć,że on wyje a nie śpiewa!?!W życiu nie słyszałam bardziej czystego głosu,a ona mi taki tekst wypaliła!Widziałby kto,że taka znawczyni...Normalnie szok!Do tej pory nie moge się pozbierać...nie wiem,czy chce mieć taką kuzynkę Każdy ma prawo do krytyki i nie każdemu podoba się to samo,ale z tą "opinią" to trochę przesadziła...przeciez Josh ma taki piękny i czysty głos,że tu mogła mu oddać sprawiedliwość.Do tej pory nie mogę sie uspokoić...
Ale postanowiłam sie nie zrażać i dalej bede zachęcać znajomych...i krewnych też,do poznania i zasłuchania sie w twórczości Josha.

P.S.Sorki jeśli uznacie,że odbiegłam trochę od tematu(chociaż może nie tak do końca...bo było o zniewalającym głosie...),ale musiałam to napisać...może Wy też miałyście podobne sytuacje?

Fanko: Josh ma najwspanialszy głos jaki kiedykolwiek słyszałam, i Ty też jak widzę tak uważasz(właściwie jak wszyscy na tym forum ).Nic co by największy nawet znawca powiedziałby o Joshu,(o jego głosie) tego nie zmieni. Ludzie często są zamknięci na piękno, bądź mają po prostu inne jego poczucie...A twoja kuzynka...szczerze mówiąc...żal mi jej. Ja spotkałam się raczej z pozytywnym opiniami. Moja mama go uwielbia, no może nie tak jak ja, ale jednak:) O! I jeszcze ciocię zaraziłam. Jeśli chodzi o rówieśników...To już inna historia. Niedawno dałam jednej koleżance Josha do posłuchania, a ona stwierdziła, że słucham takiej muzyki jak jej mama. I wiecie co stwierdziłam?Że mnie to nie obchodzi.Głos Josha-Josh doprowadza mnie do łez, potrafi mnie też przyprawić o uśmiech i dodać siły, gdy ją tracę.I znowu zaczęłam śpiewać.Przywrócił marzenia.

#77 29-1-2009 14:21:28

yans90

Gość z zewnątrz

4320303
Ulubiona piosenka Josha: Cinema Paradiso (Se), Vincent
Imię: Jasiek

Albo kuzynka jest głucha jak pień, albo nienawidzi takiej muzyki - wtedy odbija się to też na opinie o wykonawcach....

#78 29-1-2009 14:42:07

Marta_Evans

Pogromczyni Wszelkich Tematów

8028271
Ulubiona piosenka Josha: Awake
Imię: Marta
Od kiedy słucham Josha: 27.01.2007

Albo po prostu miała zły dzień...

Ja też się spotkałam z opiniami, że Josh "wyje". Ale nawet nie myślę, aby wziąć je do serca. Po prostu wtedy stwierdzam, że to z tymi ludźmi jest coś nie tak. Co jak co, ale śpiewać to Josh najzwyczajniej w świecie umie! Nie przejmuj się innymi.

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#79 29-1-2009 14:47:02

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084
Ulubiona piosenka Josha: Awake,Si volvieras a mi
Imię: Monika

Kiara!Dzięki za te słowa...   
Wiecie...ona chyba się za szybko uprzedziła,bo nie wiem jak to wytłumaczyć?! Ale nawet jeśli jej się nie spodobała piosenka,bo przecież może mieć inny gust muzyczny,to nie musiała wypalić z taką "opinią",zupełnie nietrafioną!Nie jest przecież jakąś znawczynią! A Josh ma najpiękniejszy i najczystrzy głos jaki kiedykolwiek słyszałam!!!
Nadal jestem na nią zła...i chyba szybko mi nie przejdzie!

Nie wie co traci...bo piosenki Josha to coś pięknego...magicznego...są jak balsam dla duszy!
Może jej wystarczają jakieś badziewiarskie teksty typu:"ulalala...I love you babe",wykonywane przez tandetne "gwiazdki",ale ja szukam w muzyce czegoś wiecej...i właśnie to znalazłam w twórczości Josha!!!

Sklejone.
M.P.

Maruś i Tobie dzięki!
Postaram się nie przejmować aż tak...

Sklejone. Moniko... proszę "edytuj". Ten przycisk nie gryzie.
M.P.

Pocieszam się,że "zwerbowałam" kolejnego fana...nie uwierzycie!?!Mojego synka!!!
Ciągle słucham Josha,więc mały też sie już osłuchał!Jego ulubioną piosenką jest..."Solo por ti"!Moje kochane słoneczko!
Ma dopiero niecałe 5 lat,a już wie co piękne!

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

#80 29-1-2009 15:18:03

Marta_Evans

Pogromczyni Wszelkich Tematów

8028271
Ulubiona piosenka Josha: Awake
Imię: Marta
Od kiedy słucham Josha: 27.01.2007

Ojej, jakie słodkie... ^^ Taki malutki brzdąc już wie co dobre! Chyba po mamie...

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#81 29-1-2009 15:24:33

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Chyba tak!!!
A jeszcze się pochwalę,że już potrafi troche zaśpiewać "My december",jeszcze z Joshem,ale dobre i to!
Mamusia jest taka z niego dumna!

P.S. Sorki,za trochę prywaty,ale to takie wzruszające jak mój mały słucha Josha i próbuje śpiewać jego piosenki!

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

#82 29-1-2009 15:25:27

dorotea

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: To were you are . Per Te
Imię: Dorota

Tylko podziwiać !:DMoja córka choć bardzo docenia głos Josha , słucha rocka i Rnb . Ja zresztą też , ale od roku wszystko zeszło na dalszy plan bo liczy się tylko Josh Prawdę mówiąc boję się polecać Josha znajomym , bo nie zniosłabym takiej sytuacji ,że ktoś w ogóle się na nim nie pozna ,lub co gorsze wyśmieje jego muzykę . Chyba nie odezwałabym się długo do tej osoby a na pewno straciłaby dużo w moich oczach .Polecę Josha tylko takiej osobie o której będę wiedziała ,że potrafi go docenic i zachwycić sie jego przepięknym głosem .

#83 29-1-2009 15:31:15

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Widzisz Dorotko ja mam teraz podobną sytuację z tą moją nieszczęsną kuzynką...nie wiem czy bedę mogła teraz z nia rozmawiać tak jak kiedyś... Też jest mi ciężko znieść jakąkolwiek krytykę na temat Josha,a zwłaszcza dotyczącą głosu!

#84 29-1-2009 15:42:23

dorotea

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: To were you are . Per Te
Imię: Dorota

Ja po prostu tego nie rozumiem , jak można nie docenić takiego głosu . może się nie podobać komuś kto nie lubi tego rodzaju muzyki , ale obiektywnie kazdy powinien zauważyc piękno , siłę i głębię głosu Josha .Ci którzy tego nie zauważają albo w ogóle nie mają słuchu i pewnie słuchają Feel iDodę albo kompletnie się nie znają więc nie warto się nimi przejmować , prawdę mówiąc żal mi ich bo wiele tracą !!

#85 29-1-2009 15:52:01

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Ja też tego nie rozumiem!!! Ale widocznie nie wszyscy potrafią docenić siłę głosu Josha!

O rany!!!Przepraszam!!! Postaram się poprawić,a przycisk naprawdę nie gryzie

Ostatnio edytowany przez fanka Josha (29-1-2009 15:55:37)

#86 29-1-2009 17:44:00

Grobanka

Powolny działacz

Ulubiona piosenka Josha: So she dances, Mi morena...
Imię: Kiara

Wychodzi na to, że co by nie gadali to i tak Cię Josh Kochamy!

O rany, ale się zrymowało.

Nie ma co się przejmować tymi co go nie lubią, bo zwyczajnie nie wiedzą co mówią i tracą,ha!A poza tym-nie ma sensu nerwów sobie strzępić...

#87 29-1-2009 19:17:35

Jardin

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: Alejate

Nie ma co się przejmować Mnie na szczęście nie spotkało nic takiego, tzn nikt z moich znajomych nie powiedział, że Josh "wyje"! Może dlatego, że nie wszystkich zachęcam do Josha (omijam osoby, które z góry wiem, że Josha nie będą potrafiły docenić). Wybieram osoby, które dobrze znam, a przynajmniej na tyle, że wiem czy Josh może coś w ich życiu zdziałać
Ostatnio wciągam masowo znajomych do wspomagania akcji Josha w radiu Złote Przeboje^^ I tutaj proszę nawet tych, którzy z muzyką Josha nie mają nic wspólnego...jednak mimo to pomagają mu, nie wiedząc nawet kim on jest (potrafię wpłynąć na ludzi kiedy mi na czymś zależy). Nawet z ciekawości chcą go posłuchać...a kiedy daję im linka do jakiejś piosenki i po chwili pytam się: i jak? co myślisz? To za każdym razem taka odpowiedź: "cicho, nie przeszkadzaj, wsłuchuję się...". Taka odpowiedź tłumaczy wszystko, podobało się im, mówią jaki wspaniały głos:) Tak więc potrafią docenić to, co dobre:) A już myślałam, że jest tragicznie, że tylko ja żyje w świecie Joshowym...

Tak więc warto robić wszystko by inni również mieli szansę odkryć Josha w sobie:) Nawet jeśli na drodze znajdzie się jakaś czarna nieczuła owca (o tych natychmiast zapominamy, nie warto zawracać sobie nimi głowy). Jedna pochwała Josha potrafi wymazać nawet kilka niesprawiedliwych krytyk:D

Schowana za ścianą własnej Ciszy...

#88 29-1-2009 20:31:27

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084

Właśnie o to chodzi,że byłam przekonana,że tej kuzynce Josh przypadnie do gustu...ale jak to się człowiek może pomylić?! Widać nie znałam jej zbyt dobrze...Jej strata!Po prostu nie wie co traci...

#89 29-1-2009 21:50:36

yans90

Gość z zewnątrz

4320303
Ulubiona piosenka Josha: Cinema Paradiso (Se), Vincent
Imię: Jasiek

Ja byłem w tym roku na warsztatach jazzowych, gdzie spotkałem się z ludźmi, którzy zajmują się zupełnie muzyką, zupełnie abstrahującą od tego, czym zajmuje się Josh, a mimo tego moi przyjaciele z pokoju po usłyszeniu takich kawałków jak "L'ultima notte", "Per Te", czy "Alejate" nie tylko zakochali się w głosie Grobana, ale nucili te numery pod prysznicem:) Dla innych uczestników warsztatów, którzy szli myć się podobną porą, co my, musiało to wyglądać dość komicznie (prysznice były zbiorowe)..... Miło to wspominam, bo w zasługi mogłem wpisać sobie to, że przekonałem trzech chłopaków do muzyki Josha

#90 30-1-2009 18:32:08

plummy

Dżosznięty

Ulubiona piosenka Josha: Don't Give Up, Thankful...
Imię: Joanna

Nie było mnie tydzień, a na forum takie zmiany! Oczywiście witam serdecznie wszystkich nowych forumowiczów !

A co do "wycia" Josha: paru znajomych już powiedziało mi coś takiego o jego głosie, jedna z moich koleżanek z internatu stwierdziła nawet, że Josh jest beznadziejny(!!!). Ale ja się tym nie przejmuję, UWIELBIAM Josha i tylko to się liczy, nie opinia innych !

Stopka forum

RSS