Pogromczyni Wszelkich Tematów
"That first 4 am song that comes to you like a gift during a new project...like breaking ground. #nowIcansleep"
Dobranoc
Josh przy nowej płycie współpracuje z Willim Grayem i Alexem Geringasem.
Muzyka Will'ego jest opisana jako urban pop, Americana folk, rocky funky folky R&B. Natomiast Alex produkuje i pisze piosenki dla takich artystów jak Kelly Clarkson, The Veronicas, Jessica Sutta (ex Pussy Cat Dolls), Lyrica Anderson, No Angels, Sarah Connor, Raphael Gualazzi i Kim Wilde.
Kolejny dzień Josha w studio nagraniowym:
"Aaaand we're back. Strings day 1."
Ale mi się uzbierało postów jeden za drugim
Wstępna faza Grobanizmu
Jak zobaczyłam to zdjęcie, to sobie pomyślałam: "Ej, on faktycznie robi tę płytę..." Bo wcześniej raczej nie brałam serio tych jego zapewnień, że jest w studiu i tworzy. W końcu tworzyć można parę lat, no nie?
No tak ale dawał już to zdjęcie:
więc już tutaj był w studio
Wstępna faza Grobanizmu
Tak, ale jakoś mnie ono nie przekonało Do studia może chodzić wielokrotnie A tam już caaaały zespół
Ostatnio edytowany przez elaynaah (1-2-2012 14:26:46)
Acha xD No ale wiesz... nagrywać też można kilka lat
Wstępna faza Grobanizmu
Ale jak już się sprasza zespół... to jakby trzeba mieć jakiś bardziej ugruntowany pomysł
Ciekawe czy nowa płyta znów wyjdzie w listopadzie jak poprzednie?
No i kolejne zdjęcie z twittera:
"We are go for liftoff!"
Zdjęcie jest G-E-N-I-ALNE!
Wygląda na to, że Josh przy nowej płycie spotka się ponownie z Danem Wilsonem. Dan był współautorem kilku utworów z Illuminations: "Hidden Away", "Higher Window", "Bells of New York City", "Love Only Knows", "War At Home" i "If I Walk Away".
Dan powiedział: "I'm going to try and finish my album this spring, but I know Josh Groban and I are getting together to explore some possible material, too,” he says. “I’m motivated by interest, fascination — I have to feel like there’s a story in it, in order to write a song with somebody."
Źródło: http://www.sfexaminer.com/entertainment … g-hitmaker
Info z twittera:
"Another wonderful day writing with @DanWilsonMusic...inspiration always flows when he's around! Tomorrow we hit it again. #2songsin3days"
Podekscytowani?
Pewnie, że podekscytowani Nie chcę Josha poganiać, ale niech czym prędzej skończy i zawita z 'Before we begin' w Europie