Polskie forum fanów Josha Grobana

Forum fanów Josha Grobana

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

Ogłoszenie

Zachęcamy do rejestrowania się na naszym forum. Dla zalogowanych użytkowników czeka niespodzianka w postaci dodatkowych, ukrytych dla gości, tematów.

#91 25-6-2009 20:30:41

Jardin

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: Alejate

Re: Musical "Chess"

Szczęściara Tylko tyle mogę powiedzieć...

Zaniepokoiłaś mnie tą rekrutacją...podziel się z nami (ale już nie w tym dziele, żeby nie robić zamieszania). Mam tylko nadzieję, że czarny scenariusz się nie sprawdził...

Schowana za ścianą własnej Ciszy...

#92 25-6-2009 22:19:44

Nijaka

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: każda.
Imię: Anna

Postanowiłam jednak obejrzeć dzisiaj. Na poprawę humoru. W końcu, co może być lepszego od Josha na podniesienie na duchu? No właśnie.
Jestem w trakcie, godzina i trzy minuty dokładniej i nie będę jeszcze wygłaszała opinii, ale.... no cóż (((((((((:
Poza tym, coraz bardziej podoba mi się Adam Pascal. Naprawdę. Arbiter też jest niezły (:
Dopsz, to lecę po te okulary (tylko fakt, że nie mogłam oglądać, mógł mnie oderwać od komputera XD) i wracam do Josha. I Adama. I Idiny, która też jest fajna.

EDIT:
Ojej. Obejrzałam. I... Ach. <wzdycha>
Tak właściwie to jutro obejrzę jeszcze raz. I jeszcze raz. Jej, i jeszcze raz.
Muzyka mi się bardzo podoba. Tak świetnie oddaje nastrój... I jest oryginalna. I jest po prostu Muzyką z Chess, co tu więcej mówić. Piękna.
Adam Pascal mi się bardzo spodobał. Już ściągnęłam kilka piosenek z jego płyty, będę słuchać. Kiedyś. Jak już oderwę się od soundtracku z Chess.
Idina - jej miny wcale mi nie przeszkadzały. Ale głos ma piękny. Mocny, ale jednocześnie taki... Jej. Grała fajnie. I w ogóle. Może więcej opowiem potem, teraz jestem zdecydowanie pod wrażeniem Josha.
Tak jak podczas pierwszego Aktu Pascal partnerował mu świetnie, tak w 2. Josh - według mnie, oczywiście - po prostu świecił. Josh gra twarzą. Jego postura, gesty... Tak naprawdę niewiele ruchów wykonywał. Grał twarzą. Mimiką. I, co najważniejsze, oczami. Mój Boże jedyny, z tych oczu wszystko można było wyczytać! Anatoly Sergievsky generalnie był zagubiony, czuł, że nie miał wolności, manipulowali nim... Dostrzegał to wszystko i to sprawiało, że był taki... udręczony. I, jej, oczy J. były pierwsza klasa. Ale momenty, krótkie, kiedy był z Idiną, znaczy, Florence sprawiały, ze oczy mu rozbłyskiwały. Z kolei podczas końcowego You and I to taka... niemoc i to uczucie było tak widoczne... Kurcze, tego nie da się opowiedzieć, trzeba to zobaczyć.
Oj tak. Mam nadzieję, że mi się zaraz przyśnią. Niesamowite. Naprawdę, jestem pod wielkim wrażeniem.
Ulubione momenty:
Nobody's Side
Zdecydowane - Mountain Duet
Embassy Lament
Kiedy Anatoly mówi prasie to, co mówi, zaraz przez Anthem i to jego spojrzenie!
Anthem, bo jakże by.
One Night in Bangkok
You and I
Someone Else's Story
The Deal (No Deal)
Pity the Child 2
Endgame
You and I 2

Właściwie to nie ma scen, które mi się NIE podobały.
Właściwie, to łał.

Ostatnio edytowany przez Nijaka (26-6-2009 00:19:08)

LET JOSH BE WITH YOU: Yoda

#93 26-6-2009 09:58:47

Marta_Evans

Pogromczyni Wszelkich Tematów

8028271
Ulubiona piosenka Josha: Awake
Imię: Marta
Od kiedy słucham Josha: 27.01.2007

Nijaka napisał:

Postanowiłam jednak obejrzeć dzisiaj. Na poprawę humoru. W końcu, co może być lepszego od Josha na podniesienie na duchu? No właśnie.
Jestem w trakcie, godzina i trzy minuty dokładniej i nie będę jeszcze wygłaszała opinii, ale.... no cóż (((((((((:
Poza tym, coraz bardziej podoba mi się Adam Pascal. Naprawdę. Arbiter też jest niezły (:
Dopsz, to lecę po te okulary (tylko fakt, że nie mogłam oglądać, mógł mnie oderwać od komputera XD) i wracam do Josha. I Adama. I Idiny, która też jest fajna.

EDIT:
Ojej. Obejrzałam. I... Ach. <wzdycha>
Tak właściwie to jutro obejrzę jeszcze raz. I jeszcze raz. Jej, i jeszcze raz.
Muzyka mi się bardzo podoba. Tak świetnie oddaje nastrój... I jest oryginalna. I jest po prostu Muzyką z Chess, co tu więcej mówić. Piękna.
Adam Pascal mi się bardzo spodobał. Już ściągnęłam kilka piosenek z jego płyty, będę słuchać. Kiedyś. Jak już oderwę się od soundtracku z Chess.
Idina - jej miny wcale mi nie przeszkadzały. Ale głos ma piękny. Mocny, ale jednocześnie taki... Jej. Grała fajnie. I w ogóle. Może więcej opowiem potem, teraz jestem zdecydowanie pod wrażeniem Josha.
Tak jak podczas pierwszego Aktu Pascal partnerował mu świetnie, tak w 2. Josh - według mnie, oczywiście - po prostu świecił. Josh gra twarzą. Jego postura, gesty... Tak naprawdę niewiele ruchów wykonywał. Grał twarzą. Mimiką. I, co najważniejsze, oczami. Mój Boże jedyny, z tych oczu wszystko można było wyczytać! Anatoly Sergievsky generalnie był zagubiony, czuł, że nie miał wolności, manipulowali nim... Dostrzegał to wszystko i to sprawiało, że był taki... udręczony. I, jej, oczy J. były pierwsza klasa. Ale momenty, krótkie, kiedy był z Idiną, znaczy, Florence sprawiały, ze oczy mu rozbłyskiwały. Z kolei podczas końcowego You and I to taka... niemoc i to uczucie było tak widoczne... Kurcze, tego nie da się opowiedzieć, trzeba to zobaczyć.
Oj tak. Mam nadzieję, że mi się zaraz przyśnią. Niesamowite. Naprawdę, jestem pod wielkim wrażeniem.
Ulubione momenty:
Nobody's Side
Zdecydowane - Mountain Duet
Embassy Lament
Kiedy Anatoly mówi prasie to, co mówi, zaraz przez Anthem i to jego spojrzenie!
Anthem, bo jakże by.
One Night in Bangkok
You and I
Someone Else's Story
The Deal (No Deal)
Pity the Child 2
Endgame
You and I 2

Właściwie to nie ma scen, które mi się NIE podobały.
Właściwie, to łał.

ŁAŁ... Naprawdę coś czuję, że ta wersja jest dużo lepsza od tej z 2003! Już nie mogę się doczekać jak ją zobaczę!

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#94 26-6-2009 11:51:35

Kalpana

Powolny działacz

589164
Imię: Paulina

Ja mam w planach zamówienie DVD na fan.pl, ale po przesłuchaniu kilku sampli na amazon.com, trochę się zawiodłam na tych piosenkach, które lubiłam najbardziej (Arbiter's Song ). Ale Aniu - po Twojej opinii zaczynam wierzyć, że chyba przesadzam .

#95 26-6-2009 12:17:18

laure

alcicho przy modzie

4978668
Ulubiona piosenka Josha: Alla luce del sole
Imię: Kaśka

Kalpana napisał:

Ja mam w planach zamówienie DVD na fan.pl, ale po przesłuchaniu kilku sampli na amazon.com, trochę się zawiodłam na tych piosenkach, które lubiłam najbardziej (Arbiter's Song ). Ale Aniu - po Twojej opinii zaczynam wierzyć, że chyba przesadzam .

Paulinko, nie martw się, jeszcze tylko 10-11 dni i będzie też miałam poczucie zawodu, braku 'tego czegoś' po Arbitrze, ale Ania zaszczepiła na nowo ziarenko nadziei u mnie, i na pewno będą to kolejne płyty u mnie na półce. Poza tym, podobno na dobrej muzyce się nie oszczędza

Il faut du temps pour aperçevoir une amie dans le miroir...

#96 26-6-2009 13:50:13

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084
Ulubiona piosenka Josha: Awake,Si volvieras a mi
Imię: Monika

Ania tak pięknie opisała swoje wrażenia,że teraz już na 100% wiem,że muszę mieć te płyki!!!
I widzę to spojrzenie Josha,które Anię tak urzekło...

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

#97 26-6-2009 17:29:06

Marta_Evans

8028271

No to ja nie wytrzymałam. Zamówiłam już tę płytę. Co prawda, dopiero od 3 lipca będzie do mnie szła, ale liczy się fakt, że zamówienie zrealizowałam, choć chciałam to zrobić trochę później.

http://25.media.tumblr.com/01ccd8ac4826d24d51199d0d9254a788/tumblr_n3ehl3jyX21qa9gzso2_r1_250.gif

#98 26-6-2009 17:31:48

laure

alcicho przy modzie

4978668

z Amazona czy z fana?? bo ja się też zastanawiam, czy już nie zamówić

#99 26-6-2009 17:33:48

Marta_Evans

8028271

#100 26-6-2009 18:39:43

laure

alcicho przy modzie

4978668

ja mam takie jeszcze jedno pytanie ; mniej więcej ile trwa musical?? koło 2h?

#101 26-6-2009 21:23:32

Kalpana

Powolny działacz

589164
Imię: Paulina

Na merlinie też już jest zapowiedź:
DVD: http://merlin.pl/Chess-In-Concert_Chess … 79663.html
CD: http://merlin.pl/Chess-In-Concert_Chess … 79686.html

Oj... chciałabym mieć to już teraz .

#102 26-6-2009 23:01:55

Nijaka

Dżoszorozkminiacz

Ulubiona piosenka Josha: każda.
Imię: Anna

Musical trwa... <sprawdza> po 2 godzinach i 22 minutach zaczynają się kłaniać.
Dzisiaj mogę nawet trochę więcej powiedzieć, po porannym obejrzeniu po raz kolejny i przesłuchaniu soundtracku kilkakrotnie.
Ale po kolei:

laure napisał:

Paulinko, nie martw się, jeszcze tylko 10-11 dni i będzie też miałam poczucie zawodu, braku 'tego czegoś' po Arbitrze, ale Ania zaszczepiła na nowo ziarenko nadziei u mnie, i na pewno będą to kolejne płyty u mnie na półce. Poza tym, podobno na dobrej muzyce się nie oszczędza

i

Kalpana napisał:

i

laure napisał:

'Listen, I hate to break up the mood
Get to the point, begin the beguine' - uwielbiam ten fragment...i się nie zawiodłam, jeszcze lepsze niż w 2003
ale 'the arbiter' troszkę mnie zawiódł

Co do Arbitera - przyglądałam mu się, bo zwracałyście na niego uwagę, ale nie zachwycil mnie. Był w porządku. I już. Niestety.
Zaś Kasiu - ten fragment, o którym mówiłaś, ten od 'listen' - miałam właśnie zwrócić Waszą uwagę na niego, jak będziecie oglądali. To jak Anatoly nie wytrzymuje i zwraca się do Florence - świetne.

maarek napisał:

Nagranie - usunięty pogłos sali, wysoka czułość mikrofonów - czasami słychać oddech artystów.
Ogólnie - w tym wydaniu nie oddano charakteru koncertu, a tytuł zobowiązuje. Kiepski mastering
Czekam na dalsze przesyłki.
Liczę, ze dzwiek na DVD w DTS przyniesie zebrane dzwieki z mikrofonów kierunkowych rozmieszczonych w londyńskiej RAH.

Muszę powiedzieć, że soundtrack znacznie bardziej podoba mi się od highlightów. I tutaj Maarek ma rację - czułość mikrofonów jest rzeczywiście wysoka, a nagraniom zabrakło ducha - natomiast słuchając ścieżki dźwiękowej ma się od razu przed oczami cały musical.

fanka Josha napisał:

Ania tak pięknie opisała swoje wrażenia,że teraz już na 100% wiem,że muszę mieć te płyki!!!
I widzę to spojrzenie Josha,które Anię tak urzekło...

Oj nie, muszę powiedzieć, ze takiej pasji jeszcze w jego pięknych oczach nie widziałam... Może uda mi się zrobić print-screena:
No dobra, jestem idiotką i nie umiem zrobić. Z nieznanych mi powodów pokazuje się tylko czarne miejsce.
<po chwili> <długiej>
Ha, moje zmagania w końcu przyniosły jakiś efekt. PowerDVD sam zapisuje klatki. Więc coś Wam pokażę:
http://img341.imageshack.us/img341/8646/chessidinajoshlook.jpg Może nie najlepsze zdjęcie, ale najlepsze, jakie udało mi się uchwycić. Piosenka You and I 1
http://img526.imageshack.us/img526/6695/chessjoshchesslook.jpg A tutaj Josh rozmawia z Freddiem o swojej decyzji. Freddie proponuje mu wygrać partię, ale Josh nadal myśli o Florence. A Freddie mówi: "tu chodzi o szachy!", a Anatoly na to: "Szachy?". To ten moment. Popatrzcie w oczy.
http://img526.imageshack.us/img526/7897/chessjoshendgame.jpg Pełen pasji moment "Endgame", kiedy Idina mówi, że nie potrafi być tak cyniczna, jak Anatoly. Josh osaczony, zrozpaczony, pełen... Ach. Jedna z najlepszych scen.
http://img199.imageshack.us/img199/7710/chessneveeeeeeeeer.jpg Piękne 'Neveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!'. I nie trzeba nic więcej mówić.
http://img199.imageshack.us/img199/4031/chessendjoshidina.jpg Końcówka musicalu, smutny Josh i Idina.
http://img265.imageshack.us/img265/5033/chesshowlook.jpg "HOOW can I love you so much?"
http://img196.imageshack.us/img196/9489/chessjoshpretending.jpg "Pretending stories like ours has happy endings..."

Starałam się wybrać te najbardziej uczuciowe momenty, żeby Wam pokazać. Rozumiecie już, o co chodzi, kiedy mówię o oczach? <ach>

Chciałam jeszcze dodać, ze po przesłuchaniu soundtrack'a w tamtej liście zwracam zdecydowanie uwagę na "Nobody's side" i "The Deal (No Deal)" ) 'partner,partner' (: I na "Interview", o tak (:
A Anthem po prostu mnie wzruszyło.
Ach.

Ostatnio edytowany przez Nijaka (27-6-2009 11:19:57)

LET JOSH BE WITH YOU: Yoda

#103 27-6-2009 11:59:37

Marta_Evans

8028271

Tak jak już wcześniej wspominałam, oglądając musical z 2003, gra aktorska wcale mnie nie przekonała, tak samo jak śpiew. Oczywiście mówię ogólnie. Tak jak przypuszczałam, ta wersja jest dużo lepsza. Tzn. sądzę tak po Twoich zachwytach, Aniu.

A mam do Ciebie pytanko. Czy na płycie jest możliwość włączania napisów? Są jakieś języki?

A jak myślicie, jak zamówi się musical z polskiej strony, będą napisy polskie?

#104 27-6-2009 14:06:30

laure

alcicho przy modzie

4978668

napisów polskich pewnie nie będzie, rzadko je dodają(ale się zdarza), może będą angielskie, mam nadzieję...Jak ja się nie mogę doczekać
Oczy... ah i och normalnie - wszystko można z nich wyczytać...

#105 27-6-2009 17:20:27

fanka Josha

Dżoszorozkminiacz

10987084
Ulubiona piosenka Josha: Awake,Si volvieras a mi
Imię: Monika

Aniu piękne te zdjęcia wrzuciłaś!!!
Gdy pisałam,że widzę to spojrzenie Josha to miałam na myśli to,że tak pięknie to opisałaś w tamtym poście,że potrafiłam je sobie wyobrazić
Oczywiście nie aż takie jak na tych zdjęciach Wow!!! Josh przepięknie to zagrał! I to spojrzenie faktycznie powalające!

"Pielęgnuj swoje marzenia...Trzymaj się swoich ideałów...Maszeruj śmiało według muzyki,którą tylko Ty słyszysz..."

Stopka forum

RSS